Veel gestelde vragen

 Lees hier de veel gestelde vragen + antwoorden over cv-ketels, cv-ketel storingen, koolmonoxide en cv-ketel onderhoud. VaRi Instal geeft als expert in verwarming graag antwoord op al uw vragen. Mocht u uw vraag niet beantwoord zien, kunt u altijd bellen op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

picto-faq

Veel gestelde vragen cv-ketel:

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Dit is afhankelijk van het merk en type van de cv-ketel, uw stookgedrag en de staat/conditie/onderhoudsgeschiedenis van de ketel. De economische levensduur van een ketel varieert van 12 tot 15 jaar.

Mijn cv-ketel is kapot, wat nu?

Neem gerust contact met ons op. Als u een contract heeft, helpen wij u zo spoedig mogelijk. Ook als u geen contract heeft, zullen wij ons uiterste best doen u zo snel mogelijk te helpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt. U kunt ons bereiken op op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op..

Een cv-ketel plaatsen. Hoe gaat dat in z'n werk?

De plaatsing van een nieuwe ketel, de vervanging van de oude of de ombouw van een VR-ketel naar een HR-ketel vraagt om vakkennis en ervaring.

Vari Instal kan u helpen uw nieuwe cv-ketel plaatsen. Onze cv-monteurs hebben de benodigde vakkennis en ervaring in huis om uw nieuwe cv-ketel efficiënt te installeren. Deze vakkennis en ervaring is bij Vari Instal aanwezig door samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten, jarenlange ervaring en volwaardige, up-to-date scholing. Daardoor kunnen wij uw cv-ketel plaatsen binnen één dag. Dat wil zeggen dat wanneer de Vari Instal cv-monteur bij u op bezoek komt, hij normaal gesproken dezelfde dag nog uw cv-ketel geplaatst heeft. Zo doen we dat al jaren.

Maak vrijblijvend een afspraak
Weet u welk type cv-ketel u nodig heeft? En hoeveel warm water de ketel moet leveren? Onze adviseur kan u helpen bij het antwoord op deze vragen. Wanneer wij samen met u de juiste cv-ketel gekozen hebben, maken we een afspraak om deze cv-ketel te installeren. De Vari Instal cv-installateur kan behalve uw cv-ketel ook uw gehele centrale verwarming aanleggen. Informeer naar de mogelijkheden, wij helpen u graag.

Meer weten over het plaatsen van een nieuwe cv-ketel?
Onze ervaren adviseur helpt u graag bij het plaatsen van uw cv-ketel. Hij komt vrijblijvend bij u thuis om uw wensen te bespreken. Ook bekijkt hij uw huidige situatie. Hierna geeft hij aan welke oplossing het beste bij uw situatie past.

Maak direct een afspraak met ons op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Uit welke cv-thermostaten kan ik kiezen?

Voor vrijblijvend advies over uw cv-ketel en cv-thermostaat kunt u terecht bij Vari Instal. Onze specialisten kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor uw huis en uw budget. Er zijn verschillende opties voor de cv-thermostaat. Bij iedere cv-ketel levert Vari Instal een standaardthermostaat. U kunt ook kiezen voor meer comfort en bedieningsgemak met een klokthermostaat van een A-merk of een slimme thermostaat.

Kan Vari Instal bv ook een volledige cv-installatie en gasleidingen verzorgen?

Vari Instal heeft jaren ervaring op gebied van verwarmingen. U kunt bij ons terecht voor het aanleggen of vervangen van een volledige cv-installatie (bijvoorbeeld na een renovatie of bij nieuwbouw).


Veel gestelde vragen storing cv-ketel:

Mijn cv-ketel is kapot. Wat nu?

Neem contact met ons op. Als u een contract heeft, wordt u zo spoedig mogelijk geholpen. Als blijkt dat de ketel niet meer te repareren is, zorgen wij dat er zo snel mogelijk een nieuwe ketel komt. U kunt ons bereiken op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hoe verhelp ik een storing aan mijn cv-ketel?

Storing cv-ketel
Een storing aan uw cv-ketel komt altijd ongelegen. In sommige gevallen kunt u de storing zelf verhelpen, Bijvoorbeeld door uw cv-ketel bij te vullen. Of door uw verwarming te ontluchten. Is hiermee de storing nog niet verholpen? Neem dan contact op met ons op en er staat snel een cv-monteur bij u voor de deur. U kunt ons bereiken op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Cv-ketelstoring voorkomen
Een storing aan uw cv-ketel kunt u in veel gevallen voorkomen door uw ketel goed te onderhouden. Onderhoud aan uw cv-ketel is belangrijker dan u misschien denkt. Een cv-ketel is een complex apparaat dat zonder regelmatig onderhoud onverwacht kapot kan gaan. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan de levensduur van uw cv-ketel en werkt de ketel er zuiniger door. Kortom: cv-ketelonderhoud is goed voor uw portemonnee én voor het milieu.

Wat te doen bij een storing aan de cv-ketel?
Controleer eerst of:

  • de waterdruk voldoende is (tussen 1,5 en 2 bar) op de drukmeter;
  • de kamerthermostaat en/of ketelthermostaat voldoende hoog staat;
  • de waakvlam brandt; als dat niet het geval is, probeer de waakvlam dan aan te steken;
  • er een code verschijnt op het display (als u een moderne cv-ketel heeft die voorzien is van een elektronische ontsteking, verschijnt bij storing een code in het display; u kunt dan op de resetknop vóór op het toestel drukken);
  • de stekker in de wandcontactdoos zit;
  • de hoofdgaskraan/toestelkraan wel geopend is;
  • de zekering in de zekeringengroepenkast heel is;
  • de warmwaterkranen niet lekken.

Ik heb geen verwarming, maar wel warm water. Wat kan ik doen?

Veel ketels hebben een zomerstand; hierbij geeft de ketel alleen warm water. Controleer goed of de ketel niet op de zomerstand staat. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan het zijn dat een kraan langdurig druppelt. De verwarmingsfunctie blokkeert in dat geval.

Om dit te controleren raden wij aan om alle warmwaterkranen in huis kort open te zetten en vervolgens stevig dicht te draaien en hierna de ketel te resetten.

De radiatoren worden niet warm, wat kan ik doen?

Controleer eerst of de knoppen op de radiator wel goed open staan en draai deze eventueel verder open. Mocht dat niet werken. Probeer dan de radiatoren eerst te ontluchten.

Stappenplan cv-ketel bijvullen.

Uw cv-ketel bijvullen kunt u prima zelf. In deze video over cv-ketel bijvullen doen ze het voor. Bij het bijvullen hoort ook het ontluchten van de verwarming. Ook dat leggen ze in de video uit.

Let op: Heeft u een ketel met een externe manometer, dan is het van belang om altijd de stekker van de ketel uit het stopcontact te halen als u gaat bijvullen. Heeft u de ketel bijgevuld tot 1,8 bar, wacht u dan nog 15 minuten voordat u de stekker weer in het stopcontact plaatst. Als u een ketel met een digitale manometer heeft, houd dan de stekker van de ketel in het stopcontact tijdens het bijvullen.

Wat is een open toestel?

Een open (verbrandingen)toestel is een ketel of een geiser waarvan het vlammetje niet is afgesloten door een glazen plaatje. Open toestellen onttrekken zuurstof uit de ruimte waarin het toestel zich bevindt. Ventileren is altijd belangrijk (vooral in een ruimte met een open verbrandingstoestel), evenals goed onderhoud van het toestel.

Jaarlijks overlijden er mensen door koolmonoxidevergiftiging, of houden er ernstige gezondheidsklachten aan over. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden open geiser, cv-ketel of gaskachel én te weinig ventilatie. Voorkom vergiftiging door koolmonoxide en neem op tijd de juiste maatregelen.

Verwarming ontluchten. Hoe werkt dat?

Wanneer u borrelende geluiden hoort uit (één van) uw radiatoren is het tijd de verwarming te ontluchten. Deze borrelende geluiden worden meestal veroorzaakt door luchtbellen in uw verwarming. De oplossing hiervoor is de verwarming ontluchten. Deze klus kunt u prima zelf uitvoeren. Deze video over verwarming ontluchten laat u zien hoe dat moet.


Veel gestelde vragen over koolmonoxide:

Hoe ontstaat koolmonoxide?

Koolmonoxide (CO) is een levensgevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld aardgas, hout of benzine. Het is vooral zo gevaarlijk omdat je het niet ruikt, ziet of proeft. Een grote hoeveelheid koolmonoxide in de lucht leidt al snel tot flauwvallen en zelfs tot de dood als er niet snel wordt ingegrepen.

Hoe merk ik of er koolmonoxide vrijkomt in mijn woning?

Er zijn signalen die bij u een alarmbelletje moeten laten afgaan. Bijvoorbeeld gasvlammen die oranje of gelig in plaats van blauw branden en ramen die beslaan. Of als u klachten heeft zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verwarring, misselijkheid en hartritmestoornissen. Vaak denken mensen bij deze klachten niet meteen aan koolmonoxidevergiftiging. Neem bij twijfel direct contact met ons op.

Wat te doen bij koolmonoxide of gaslucht?

Als er een gaslucht bij de ketel hangt, of uw koolmonoxidemelder gaat af, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Dit soort meldingen hebben bij ons altijd voorrang.

Wat te doen:

Bij gaslucht
– Zorg ervoor dat er geen open vuur in huis aanwezig is (sigaretten, kaarsjes, etc.).
– Sluit de gaskraan.
– Zorg voor frisse lucht in huis.
– Ga naar buiten.

Bij koolmonoxide
– Verlaat direct het huis en zorg ervoor dat niemand achterblijft.

Ik blijf ongerust en wil dat Vari Instal een koolmonoxide-meting komt uitvoeren.

Bel ons om uw wensen te bespreken op +31(0)77-476 8806 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


VaRi Instal is natuurlijk altijd bereid om de mogelijkheden met u te bespreken en u wegwijs te maken in alternatieve verwarmingsinstallaties. Door bij u op locatie te komen, kunnen wij u direct inzicht verschaffen en geheel vrijblijvend een prijsopgave opstellen.

Bel daarom naar +31(0)77-476 8806 om een afspraak te maken of gebruik de Whatsapp knop om direct met ons in contact te komen. Direct offerte aanvragen? Dan kunt u tevens terecht via het contactformulier op deze website. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Back to top