Zonneboilers & Collectoren

 Een zonneboiler levert net als een gewone boiler, geiser of combiketel warm water voor gebruik in de keuken of de badkamer. Dit water wordt verwarmd door de zon.
Een zonneboiler is een aanvullend systeem op de verwarmingsketel, dat niet kan worden gebruikt voor vervanging van de c.v.-ketel in uw woning. Een zonneboilercombi is wel geschikt voor verwarming van kraanwater én bijverwarming.


Zonnecollectoren

Op uw dak geïnstalleerde zonnecollectoren halen warmte uit de zon en verwarmen daarmee kraanwater in een boiler. De grootte van de zonnecollector bepaalt hoeveel warm water het systeem kan leveren. Een standaard zonneboiler heeft een collector van ongeveer 3 m2. Als het water in de boiler niet voldoende is opgewarmd, bijvoorbeeld op minder zonnige dagen, dan stookt een naverwarmer bij. Over het algemeen is dat een combiketel.


VaRi Instal is natuurlijk altijd bereid om de mogelijkheden met u te bespreken en u wegwijs te maken in alternatieve verwarmingsinstallaties. Door bij u op locatie te komen, kunnen wij u direct inzicht verschaffen en geheel vrijblijvend een prijsopgave opstellen.

Bel daarom naar +31(0)77-476 8806 om een afspraak te maken of gebruik de Whatsapp knop om direct met ons in contact te komen. Direct offerte aanvragen? Dan kunt u tevens terecht via het contactformulier op deze website. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Back to top